Sunday, December 6, 2020

Füüsilised puuded ja arvutimängud

Arvutimängudes ning üleüldiselt arvutikasutuses võivad füüsilised puuded tõsiselt häirida tegevust. Selle tõttu ma ei imestaks, kui mitmed inimesed peaksid arvutis mängimist põhimõtteliselt võimatuks sügavama füüsilise puue korral. Õnneks on tehnoloogia arenenud ka selliste olukordade abivahendite sektoris:
RockyNoHands on Twitch voogplatvormi striimer (ehk voogedastaja, aga minu arust on see veelgi napakam väljend, kui striimer), kes on õnnetuse käigus muutunud parapleegikuks. Tema ei saa ei klaviatuuri ega hiirt kasutada, aga hoolimata sellest on ta internetis tuntud ning austatud arvutimängude mängija nii iseloomu kui ka oskuste poolest. Kuidas tema siis arvutit kasutada saab? Tema kasutab sellist riistvara nimega "QuadStick", mis võimaldab arvutiga suhelda nelja torukese kaudu. Iga toru sisse on võimalik puhuda või torust imeda ning kogu kupatus liigub pead liigutades nagu juhtkang. Näiteks Rocky kasutab selle nii, et kui ta puhub kolmanda toru sisse, siis mängus tegelane tulistab. Kui imeb aga neljandast torust, siis tegelane kükitab ja nii edasi.
Rocky'l on kaks Guinness maailmarekordit tuntud mängus nimega "Fortnite", nimelt kõige rohkem võite ühe hooaja jooksul ning kõige rohkem vastaseid tapetud ühe mängu jooksul kasutades juhtimiseks ainult oma pead.


"Mina olen parim suuga mängija maailmas, minu huuled on surmavad." - Rocky 2020

Kasutatud materjal:
https://www.youtube.com/watch?v=kPMTDFThwq8
https://www.twitch.tv/rockynohands
https://www.theloadout.com/wp-content/uploads/2020/08/rockynohands-luminosity.jpg

No comments:

Post a Comment

Tesla "anti-käsiraamat" käsiraamat